PIE-Totaal: voor meiden en jongens

PIE-Totaal is een eigentijdse leerlijn voor het beroepsgerichte vmbo-programma Produceren, Installeren en Energie (PIE). De inhoud van de boekjes biedt een realistische beroepscontext. En wel zo prettig: leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan het werk.

Voor onderbouwleerlingen is er PIE-Totaal Oriëntatie op PIE. Deze is in te zetten in de loopbaan oriëntatie en -begeleiding (LOB). Leerlingen die nog niet precies weten wat ze willen, onderzoeken met dit boekje of het profiel PIE bij hen past.

Waarom kiezen voor PIE-Totaal?

Bestel nu onze keuzevakken

PIE-Totaal is nog in ontwikkeling. Op dit moment zijn de volgende keuzevakken te bestellen:

Daarna volgen de keuzevakken:

Zolang nog niet alle keuzevakken van PIE-Totaal zijn afgerond, is het gebruik van de boekjes nog niet volledig dekkend voor de profielmodules. Uiteraard zijn alle delen wel te gebruiken als keuzevak op zich. Want PIE-Totaal biedt 100% dekking op de keuzevakken.

Baanbrekend onderwijsconcept

Je herkent het vast: zodra je leerlingen aan lesstof werken die ze interesseert of opdrachten uitvoeren die ze liggen, zijn ze direct enthousiast.

In PIE-Totaal staat de affiniteit van de leerlingen voorop. Waar gaat hun interesse naar uit? Leerlingen in jaar 3 starten daarom direct met het keuzevak dat ze leuk vinden. Zonder eerst de profielen te moeten doorlopen.

Dekking

In de keuzevakken is de technische basiskennis uit de profielen meegenomen; de keuzevakken en profielmodules zijn met elkaar verweven. Er zit dus een goede opbouw in complexiteit en uitdaging in de boekjes.

Met de verschillende boekjes (keuzevakken) stel je leerarrangementen samen. Een leerarrangement kun je zoveel mogelijk laten aansluiten bij de interesse en affiniteit van een leerling. Deze arrangementen kunnen compleet dekkend worden samengesteld. Hierbij adviseren wij uiteraard graag.

De boekjes kunnen daarnaast als losse eenheden worden besteld. Zo zet je de keuzevakken PIE ook in bij andere profielen.