VT-Totaal: eigentijds lesmateriaal voor voertuigtechniek

VT-Totaal is een praktijkgerichte, doorlopende leerlijn voor voertuigtechniek. Voor vmbo-profiel Mobiliteit en Transport is het lesmateriaal ingedeeld naar de profiel- en keuzevakken. Wil je deze indeling loslaten, dan bestel je de boekjes los. Zo stel je makkelijk je eigen curriculum samen.

Waarom kiezen voor VT-Totaal?

Praktijkgerichte aanpak

De opdrachten in VT-Totaal komen uit de échte praktijk: leerlingen oefenen situaties die ze tijdens hun stage daadwerkelijk tegenkomen.

De boekjes zijn onderverdeeld in:

De praktijkopdrachten bevatten verwijzingen naar de theorie, waar de leerling meer informatie kan halen.

De stappen oriëntatie, voorbereiden, uitvoeren en reflectie zijn duidelijk herkenbaar in VT-Totaal. De leerstof is zo opgebouwd dat de docent ook zijn of haar eigen didactiek en planning kan bepalen.

Online leren

VT-Totaal heeft een online omgeving. Leerlingen vinden hier relevante video’s, controleren daar hun werk en maken er toetsen. Leerlingen vinden ook directe verwijzingen naar de practicum leermiddelen en bijbehorende e-learning van Electude, de Automotive Essentials. Hier wordt aan de hand van theorie en oefenvragen extra ingegaan op de essentiële onderwerpen van de automotive technologie.

Als docent kun je ervoor kiezen VT-Totaal met of zonder e-learning en volgsysteem te gebruiken.

Met het leerlingvolgsysteem volg je docent het studieproces van de leerlingen op de voet. Dit maakt bijsturen en beoordelen heel makkelijk.

De school maakt de keuze voor het volgsysteem: Electude of de LearningBOX.