Nieuwsbrief – Terugblik op schooljaar 2020-2021

Activiteiten en excursies, de laatste toetsen, diploma’s uitreiken … Dit is het einde van het schooljaar, de vakantie is in zicht! Voordat je het lokaal achter je dichttrekt: blik je met ons terug op het afgelopen schooljaar? 🧐

Ontmoeten

Ondanks dat live ontmoetingen op een laag pitje stonden konden we gelukkig toch contact houden.
Bijvoorbeeld met onze webinars over onze D&P-Totaal leerlijn en de VT-Totaal uitgave Elektrische voertuigen.

Deze laatste is wel 294 keer (terug)gekeken. Daar zijn we best een beetje trots op!

Heb jij één van de webinars gemist? Klik dan op de links hierboven.

Ook ontwikkelden we 2 infographics, zodat we ons verhaal ook zonder face-to-face-contact goed kunnen overbrengen. Heb jij ze al gezien?

Op LinkedIn en Instagram ontmoetten we onze 529 volgers. Hier zagen jullie ons met 158 posts voorbijkomen.

Dit waren de hoogtepunten op onze LinkedIn-pagina’s:

  • Naar 360 scholen stuurden we dit voorjaar een tof pakket met onder meer de 4 nieuwe D&P-Totaal bronnenboeken voor de profielvakken van vmbo Dienstverlening & producten.
  • Ook het nieuws van onze samenwerking met TECHKICKS en smartrobot.solutions werd goed ontvangen. Volgend schooljaar horen jullie zéker meer over hoe we hun robotlessen in verschillende Totaal-lijnen verwerken. Leuk om te vermelden is dat we met RSG Wiringherlant al zijn gestart met de ontwikkeling van keuzevak Assisteren in de gezondheidszorg. Want ook hier kun je robots inzetten!
  • En natuurlijk het webinar over Elektrische voertuigen afgelopen maand. Heb jij nog vragen over VT-Totaal Elektrische voertuigen, bijvoorbeeld over het vmbo-keuzevak of hoe je het boek kunt gebruiken in mbo of in België? Stuur ons een mailtje, we helpen je graag op weg.

Samen

Onze materialen maken wij niet alleen. We werken veelal in co-creatie met scholen en betrekken bedrijven uit hun regio bij de ontwikkeling.

Dit jaar ontwikkelden we 83 maatwerkuitgaven voor D&P-Totaal. In nauwe samenwerking met een school verweven we een vmbo-keuzevak met één van de D&P-profielvakken en zo komen we tot een cursus. Hier vind je alle ontwikkelde D&P-cursussen terug.

En oja, 4 bronnenboeken voor de D&P-profielen verschenen ook dit jaar.

Er kwamen mooie nieuwe partner-samenwerkingen tot stand. Zoals bijvoorbeeld met FutureMindz. Ontdek via de link hoe we samen met hen nieuwe materialen ontwikkelen en bestaand lesmateriaal verder verrijken. En houd onze berichten in de gaten voor meer nieuws over toffe samenwerkingen!

🎬 Veel van onze boekjes bevatten ondersteunende filmpjes. Wist je dat we dit jaar wel 87 nieuwe video’s hebben ontwikkeld voor D&P-Totaal, PIE-Totaal en Techniek Totaal Digitaal?

Check bijvoorbeeld dit filmpje. Dit is onderdeel van een serie video’s voor het profielvak ‘Multimediale producten maken’ van vmbo Dienstverlening & Producten.

Team

Wellicht heb je gemerkt dat een aantal vertrouwde gezichten ons dit jaar heeft verlaten. We zijn blij dat we ook 2 nieuwe collega’s mochten verwelkomen! Regina versterkt ons in de productie en Judith is het nieuwe aanspreekpunt op de klantenservice.

Over verwelkomen gesproken: dit jaar hebben wel 4 collega’s een baby gekregen. Ze heten Joris, Evi, Rinze en Lisanne. Een ware babyboom hier!

We kunnen wel zeggen dat Team MK Educatie/ MK Publishing weer helemaal compleet is. Samen met onze vakantiekrachten gaan we deze zomer hard aan de slag om te zorgen dat iedereen zijn of haar boeken ontvangt. (Naast hier en daar een vakantie, uiteraard 😊)

Iedereen een fijne zomer gewenst!

Werkplekken collegas 2020 450_450

Aanbevolen nieuws