Bezoek ons op de ExPIErience

Donderdag 4 november is de ExPIErience én de landelijke dag M&T. Gezamenlijk georganiseerd door de platforms PIE en M&T. Kom en bezoek onze stand! Je vindt hier uiteraard onze middelen voor onder andere PIE, M&T en techniek, en meer:
💡 Ontvang de lesbrief voor de GOLM thuiswerktafel

Een project door en voor leerlingen. Bij onze stand ontvang je de uitgewerkte lesbrief voor de GOLM* thuiswerktafel. Tijdens dit project leert de leerling meerdere vaardigheden uit het profielvak PIE en past deze toe. Er worden verschillende onderdelen gemaakt en geassembleerd tot een complete thuiswerktafel.

De tafel heeft een dubbelfunctie: hij kan gebruikt worden als thuiswerktafel en als bijzettafel.

De GOLM thuiswerktafel is ontworpen door Jawad Fergougi en Janeke van der Ende tijdens hun professionaliseringsopleiding PIE aan Hogeschool Rotterdam. Beide zijn verbonden aan het Van Vredenburch College in Rijswijk. “We hopen dat deze tafels veel gemaakt zullen worden zodat alle leerlingen in Nederland een eigen werkplek krijgen.”

*GOLM staat voor Geïntegreerd Onderwijs Leermiddel.

💡 Workshop ‘In- uitvoering’ KV Elektrische voertuigen

Ga jij aan de slag met het nieuwe keuzevak elektrische voertuigen? Tijdens onze workshop kom je meer te weten over de uitvoering daarvan. We gaan samen aan het werk t.b.v. de toekomst van mobiliteit en transport.

💡 Doe mee aan onze projecten-wedstrijd op de ExPIErience

Je hebt een goed idee voor een opdracht, werkt het verder uit en hé: dit is een hartstikke gave praktijkopdracht! Heb jij zo’n leuk, eigen project? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans op mooie prijzen.

🏆 Hoofdprijs (2x): een bodywarmer bedrukt met jouw naam.
🥈 2e prijs (5x): een thermosfles met jouw naam.

Zo doe je mee:

  • Omschrijf jouw PIE-project in max. 5 regels.
  • ŸLever je projectomschrijving in bij onze stand op de ExPIErience of mail het naar Wil Boven: wil.boven@mkeducatie.nl.
  • ŸInzenden kan t/m 30 november.
  • ŸOp donderdag 16 december worden de winnaars per e-mail op de hoogte gebracht en op de website en social media-kanalen van MK Educatie bekend gemaakt.
  • ŸMeerdere projecten per persoon insturen is toegestaan.

💡 Kom meer te weten over drones & obstakels bouwen

Wist je dat je altijd indoor mag vliegen met een drone? Ook bij jou op school! Naast het vliegen, is het ontwerpen en maken van de obstakels een belangrijk onderdeel.

Kom alles te weten over de drone-lessen die we samen met FutureMindz ontwikkelen.

Aanmelden

Aanmelden voor de ExPIErience (Landelijke docentennetwerkbijeenkomst M&T en PIE) kan via deze link. Hier kun je je ook aanmelden voor onze workshop ‘In- uitvoering’ KV Elektrische voertuigen.

Zien we je daar? Wij kijken ernaar uit je te zien en spreken!

Hartelijke groet namens heel het Team van MK Educatie,

Wil Boven (adviseur PIE) en Hans Hoogbergen (adviseur M&T)

Aanbevolen nieuws