Even voorstellen: Wiedse

Maak kennis met onze adviseur Wiedse Brak. Wiedse is al jaren aan MK Educatie verbonden als ontwikkelaar. De praktijkervaring die hij heeft opgedaan als docent techniek op diverse niveaus wil hij nu breder inzetten. Nadat hij onlangs is teruggekomen van vakantie en ouderschapsverlof, en genieten van gezin, boot, water en vrije tijd, gaat Wiedse dan ook aan de slag als adviseur. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de onderbouwmethode Techniek Totaal Digitaal, en kan uiteraard ook alles vertellen over onze aansluitende leerlijnen voor de bovenbouw.

Acht jaar geleden ben ik betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe methode Techniek Totaal Digitaal (TTD). Ik werkte toen als docent techniek op een vmbo-school en wilde graag meewerken aan deze methode. Binnen TTD is een belangrijk aspect dat de leerling kan werken vanuit intrinsieke motivatie en daar sluit ik mij volledig bij aan. Het leerdoel moet naar mijn idee centraal staan, maar de wijze waarop het doel bereikt wordt, kan per leerling variëren.

In eerste instantie heb ik de cursus TT Oriëntatie op Techniek geschreven. Dit vond ik zo leuk, dat ik daarna vele andere cursussen en modules Techniek Totaal heb ontwikkeld.

Op dit moment zien we dat Techniek Totaal Digitaal een complete methode is, waarbij docent en leerling veel te kiezen heeft. Toch is het leuk én noodzakelijk om te blijven ontwikkelen. En dat wil ik graag samen met de gebruikers doen, zodat de methode voor iedereen inspirerend is en blijft.

Zelf heb ik als leerling op het vmbo gezeten met profiel Installatietechniek. Na het vmbo ben ik op het mbo fijn-mechanica gaan doen. Aansluitend heb ik de docentenopleiding afgerond. Zo heb ik zelf een breed beeld gekregen van de groeimogelijkheden en doorstroom.

De komende tijd ga ik me vooral richten op ervaren en nieuwe gebruikers van Techniek Totaal Digitaal. Ik heb erg veel zin om samen met de collega-techniekdocenten mooi onderwijs te maken.

Tot spreeks!

Wiedse Brak
w.brak@mkpublishing.nl

Aanbevolen nieuws