Eerste stappen in robotica en programmeren

Slimme technologie ingewikkeld? Iedereen kan het leren! Neem je leerlingen stap voor stap mee in de wereld van robotica met keuzevak Slimme technologie van PIE-Totaal.

Dit keuzevak is ontwikkeld in samenwerking met House of Media.

Inleiding in robotica

Leerlingen starten met theorie en verwerkingsvragen en maken zo op een laagdrempelige manier kennis met robotica. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen robots en machines? En wat is kunstmatige intelligentie, kan dit ook kwaadaardig worden ingezet?

Ze ontwerpen zelf een robot op papier en bedenken daarbij wat deze moet kunnen en hoe de robot die handelingen kan uitvoeren.

Leren programmeren

Na ook een inleiding over programmeren en programmeertalen volgt in deel 2 het daadwerkelijke programmeren.

We gebruiken hiervoor de micro:bit. Na de basisvaardigheden van programmeren kan het ‘spelen’ beginnen: aan de slag met robotauto Maqueen!

In de eindopdracht programmeren leerlingen deze zelfrijdende auto. Van het eindresultaat maken ze een filmpje, zodat ze kunnen tonen dat hun auto de opdrachten uitvoert en een te gekke neopixellichtshow weggeeft.

Instructievideo’s

PIE-Totaal Slimme technologie wordt ondersteund met veel verschillende praktische en duidelijke instructievideo’s.

Inkijkexemplaar

Neem dan een kijkje op onze website voor meer info over PIE-Totaal. Of bestel in de webshop direct een inkijkexemplaar.

Ontwikkeld in samenwerking met House of Media

Wil jij als docent goed beslagen dit keuzevak geven? Volg dan de workshop “BBC Micro:bit programmeren en toepassen”. Deze workshop is ontwikkeld door House of Media, met wie wij in samenwerking het keuzevak PIE-Totaal Slimme Technologie hebben ontwikkeld.

Tijdens de workshop maak je op een praktische manier kennis met ‘slimme technologie’. Het wordt zo aangereikt, dat je direct enthousiast met jouw klas aan de slag kunt met het keuzevak.

“BBC Micro:bit programmeren en toepassen” valt onder Bijscholing vmbo. Kijk hier voor meer informatie.


Aanbevolen nieuws