Afstandsonderwijs met VT-Totaal

Door de opzet van VT-Totaal is deze methode in iedere situatie inzetbaar. Deze flexibiliteit komt in de huidige situatie goed van pas!

In dit nieuwsbericht:

  • Tips voor thuisleren met VT-Totaal
  • Extra oefentoetsen op aanvraag beschikbaar
  • Wat is er op de methodesite te vinden?

Tips voor thuisleren

In de digitale omgeving van VT-Totaal (Electude, LearningBOX of de elo van de school) vinden leerling en docent alles wat nodig is om op afstand te kunnen leren:

  • Oefenvragen en antwoorden
  • Toetsen
  • E-learning van Electude, de Automotive Essentials*

*alleen beschikbaar als ook deze licentie is aangeschaft.

Wat nog niet iedereen weet, is dat ook de theorie in de digitale omgeving te vinden is. In LearningBOX staat dit in je opleiding, binnen Electude in een aparte cursus:

► Cursussen
► VT-Totaal
► VT-Totaal Digitaal

Met de digitale theorie kan de leerling gemakkelijk thuisleren. En ook straks, als de scholen weer opengaan, is dat bijzonder handig. Leerlingen doen op school en/of op het stageadres alleen praktijk en beroepstaken. En de rest kan ook prima thuis.

Extra: oefentoetsen vmbo-examen

Als leerlingen alle beschikbare toetsen in VT-Totaal doorlopen hebben en bent u, ook vanwege het vervallen van het eindexamen, behoefte aan meer oefentoetsen? Neem dan contact met ons op voor extra oefeningen.

Deze oefenstof is gemaakt door een vmbo-docent (waarvoor veel dank!) en is nu beschikbaar.

Methodesite VT-Totaal

Op de MK methodesite van VT-Totaal vindt u ondersteunende materialen bij VT-Totaal. Bijvoorbeeld de docentenhandleiding, met uitgebreide informatie over de leerlijn.

De lesstof is op de methodesite per profieldeel en keuzevak ingedeeld en beschikbaar als pdf per boekje. Deze bestanden zijn goed bij de klassikale uitleg te gebruiken. Door uw scherm te delen met uw studenten, bijvoorbeeld in Microsoft Teams of andere videobel-oplossingen, kan dit ook prima op afstand!

Ook zijn de antwoordbladen online terug te vinden.

Heeft u nog geen inloggegevens voor de methodesite? Aanmelden voor de methodesite kan via deze link en kies voor Registreren methodesite: Methode VT-Totaal.

De methodesite van VT-Totaal.

Aanbevolen nieuws