MK Educatie start samenwerking met TechKicks en Smartrobot.solutions

Weten jouw leerlingen wat robots allemaal kunnen? Dat ze niet alleen in een fabriek hun werk doen, maar ook ingezet kunnen worden in een menselijke omgeving. En dat robots een echt ‘robot-maatje’ kunnen zijn als je in het ziekenhuis ligt. Die spelletjes met je doen. Eenzaamheid bij ouderen een beetje kunnen doorbreken. Of dat ze als ‘gast-robot’ werken tijdens events en in de horeca.

Door het leren kennen van de toepassingen van robots in een menselijke omgeving, ontdekken en leren leerlingen op een bijzondere, speelse en inspirerende wijze met techniek & technologie.

Samenwerking
Om deze vorm van robotica en de toepassing van technologie in ons lesmateriaal op te nemen, zijn wij een samenwerking gestart met TechKicks en Smartrobot.solutions.

TechKicks en Smartrobot.solutions faciliteren scholen bij ‘tech’ en robotica in de klas. In het onderwijs ontwikkelen en organiseren zij onder andere robotlessen, lesprogramma’s, playgrounds (beleef- en ontdek-labs) en workshops. Hun missie tech=fun omarmen wij graag!

Lesmateriaal
Onze bestaande leerlijnen zoals D&P-Totaal en PIE-Totaal zullen wij verrijken met (onderdelen van) lesprogramma’s van TechKicks en Smartrobot.solutions. Ook bieden we opdrachten aan ter aanvulling op Zorg & Welzijn en BWI. Het draait daarbij in het bijzonder om robots die in een mensenomgeving worden gebruikt. Dóór en vóór mensen.

Een goed voorbeeld is Zorgrobot Maatje. Maatje geeft ondersteuning bij de dagelijkse structuur bij ouderen, mensen met dementie en/of met een stoornis in het autistisch spectrum. Maatje gaat ook eenzaamheid tegen en zorgt voor activiteit. En denk aan een robot in een restaurant, die gasten naar de juiste tafels brengt en ze bedient.

Doorlopende leerlijn
We bieden een interessante, doorlopende leerlijn waarmee je van de middenbouw primair onderwijs tot mbo dezelfde robot kunt gebruiken.

Er zijn gerichte opdrachten voor vmbo Zorg & Welzijn, PIE, BWI en D&P.

De onderwijsrobots zijn beschikbaar voor de zorg, retail, evenementen en horeca.

Kom in contact
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@mkeducatie.nl. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Aanbevolen nieuws